CULTURA PLANTELOR DE CAMP
- Recoltarea cerealelor paioase;
- Dezmiristirea pentru a mentine umiditatea si a pregati terenul pentru urmatoarea cultura;
- Recoltarea furajerelor pentru fan si pentru insilozare.
LEGUMICULTURA
- Completarea golurilor in culturile de varza de toamna, conopida si gulii de toamna;
- Executarea lucrarilor de intretinere la toate celelalte culturi legumicole;
- La tomatele timpurii se elimina frunzele de la baza pentru o mai buna aerisire a plantei;
- Se seamana fasole de gradina, salata si spanac pentru recoltare in septembrie-octombrie;
- Se recolteaza ceapa si usturoiul, care se tin cateva zile la soare pentru uscare dupa care se depoziteaza.
POMICULTURA
- Se urmaresc buletinele de avertizate fito-sanitara si se aplica tratamente dupa caz;
- Solul se mentine aerisit si curat de buruieni;
- Are loc recoltarea la speciile visin, cais, piersic, coacaze si zmeura;
- Se incepe recoltarea merelor si perelor de vara si a prunelor timpurii.
VITICULTURA
- Se mentine solul afanat si curat de buruieni;
- Se continua legarea lastarilor concomitent cu indepartarea copililor in stare erbacee;
- Se efectueaza tratamente fitosanitare;
- Se aplica ingrasaminte foliare.
Postat în Calendar agricol
De:
Glia